dvd beställning

Om oss


Dansskolans historia

Det känns nästan som i förrgår när Lasse Kühler och hans döttrar 1976 startade dansskolan i en mycket blygsam tappning. Det började i Lasses lilla ateljé, hemma på söder med plats för 5 elever á 35 kr/lektion.

Dansskolan är den första Showdansskolan i Sverige och har skolat många Musikal artister såsom Peter Jöback, Lisa Nilsson, Pernilla Wahlgren, Benjamin Wahlgren-Ingrosso, Maria Serneholt, Zara Larsson för att nämna några.

Efter 20 års turnerande i Skandinavien, engagemang med Riksteatern, Oscarsteatern, Folkparkerna & krogshower, så kände Lasse att – ”Nää, nu åker jag inte en meter till! Jag startar en egen dansskola!”

Han hade inte en aning om hur han skulle göra. Det gick väl lite stapplande till en början, men han fick mycket hjälp av sina vänner. – ”Vi har haft mycket kul på vägen och det pågår än idag.”

Nu är det Cathrin, Lasses dotter och före detta elever som sköter Dansskolan. Skolan har tre danslokaler på Tegnérlunden. Även antalet elever har blivit fler och vi har nu ca 20 fantastiska lärare.

Vi är en Dansskola för alla åldrar och ger en bred utbildning inom de flesta stilar.

Vi jobbar i ”Kühlers anda”, vilket framförallt innebär att sprida Dansglädje!

– Som min pappa Lasse alltid sa ”Dont forget to smile”